Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували журнал «Зараз»

15.11.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 14 листопада керівник ГО «Центр Візуальної Освіти» Ірина Єрошко та випускниця Острозької академії, учасниця проекту Леся Саєнко презентували міжнародний журнал «Зараз», створений українсько-німецькою командою.  Це перший випуск молодіжного журналу, матеріали якого об’єднані  темою «Наше майбутнє».  

«Я потрапила на воркшоп (просто як учасник) у Німеччині два роки тому. Я поїхала просто як фотограф. У процесі спілкування говорила із нашими вже колегами (на той час з моїми наставникам), що було б класно зробити такі заходи в Україні, ну а взагалі ще краще в Луцьку. І вони сказали, що це дуже класна ідея, що ми можемо на це виграти грант. Після того пройшло півтора року і я забула, що ми про це говорили. Але я дуже хотіла, щоб це була Волинська область, бо я сама з Волині, і Луганська область, або якась область на Сході. Щоб це був обмін досвідом і можливість ознайомитися з протилежною частиною України, в яку ми рідко потрапляємо. Нам вдалося знайти партнерів у Луганській області, в Сєвєродонецьку. Саме тут почався наш воркшоп. Ми там всі зібралися. Ми вже знали один одного, і почали думати над ідеєю журналу, і взагалі, що ми хочемо у нього вкласти. Від ідеї до створення журналу минуло 2 роки, але на саме створення ми витратили  17 днів, а на друк  –  2 тижні», – розповіла Ірина Єрошко.

Під час презентації гості показали  відео про розробників журналу та процес його створення.

«Коли я їхала в Сєвєродонецьк, з вікна поїзда я побачила терикони. І все: я собі уявила, як я там фотографую, і я більше ні про що не могла думати. Ми приїхали, нам кажуть: тема –  наше майбутнє. Я задумалася про екологію, адже це синтетичний матеріал. Зараз дуже багато ведеться пропаганди за сортування сміття. Я вирішила якось донести людям цю проблему екології»,   –  поділилася досвідом учасниця проекту Леся Саєнко.

 «Я переглянув журнал. Насправді, це може слугувати джерелом для натхнення. Просто розкриваєш будь-яку статтю і дивишся – вона оформлена зовсім інакше, як всі попередні», - поділився враженнями старший викладач кафедри журналістики Острозької академії Роман Шулик.