Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про плани та перспективи розвитку говорили на засіданні ради регіонального розвитку Острожчини

13.12.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 12 грудня відбулося засідання Ради регіонального розвитку Острожчини. Участь у заході взяли представники Острозької районної державної адміністрації,   Острозької міської ради та Острозької академії.

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернувся ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник:

«Сподіваюся, що на сьогоднішньому форумі ми почуємо про ті позитивні зміни, які відбулися в нашому місті Острозі та його районах. За чотири роки таких змін чимало. Щодо Острозької академії, то з гордістю можу сказати, що наш університет також постійно розвивається. У 2019 до 25-річчя відродження Острозької академії ми плануємо відкрити новий навчальний корпус, яким здивуємо не тільки Рівненщину, а й Україну. Це буде архітектурний шедевр із поєднанням традицій середньовіччя і сучасності, з оглядовою вежею та високотехнологічним обладнанням».

Під час засідання Ради на розгляд виносилися питання економічного, соціального, культурного, духовного розвитку регіону та формування перспективного плану розвитку Острожчини на 2019-2021 роки.

 «Ми сьогодні зібралися тут, аби підбити підсумки нашої роботи за чотири роки. Що для нас дала реформа децентралізації. Рада регіонального розвитку сьогодні відбувається всією Україною на рівні районів та областей. Ми сьогодні обговорюємо найбільш актуальні питання для нашої держави: українська ідентичність, мораль, духовність. Я глибоко переконаний – це той фундамент, який ми повинні сьогодні закладати з дня в день, аби справді відповідати на запитання: «Хто ми, українці?», «Чи маємо свою церкву?»,  «Чи ми говоримо українською мовою?», «Якою буде завтра країна?» та «Яке покоління ми завтра виховаємо?». І найперше, про що ми будемо говорити – це децентралізація та її позитивні наслідки», – зауважив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.

Упродовж заходу представники Острозької Районної державної адміністрації,   Острозької міської ради та Острозької академії виступали з доповідями, звітуючись про виконану роботу, а також вносили пропозиції до плану подальшого розвитку Острозького району. За словами першого заступника Острозького міського голови Ольги Логвін, Острозька академія є найбільшим вкладником основного податку в бюджет міста і вагомим роботодавцем в Острозі.

«Саме Острозька академія є візитівкою Острозького району та Острога. Це унікальний університет. Нашою задачею на сьогодні є берегти цей заклад вищої освіти, сприяти тому, щоб він став фундатором  в українській освіті», – підкреслив під час свого виступу  народний депутат України Юрій Вознюк.