Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація нової книги Артема Чапая

10.11.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 9 листопада відбулася презентація книги Артема Чапая «The Ukraine». Книгу номіновано на конкурс Книга року Bi-Bi-Ci (варто зазначити, що три попередні книги цього автора вже входили до ТОП-5 у цій номінації).

Письменник одразу зазначив, що у більшості назва книги викликає подив, а інколи й обурення, згодом пояснивши:

«Що таке «The Ukraine»? Для мене, це власне та Україна, яка є насправді, Україна поза фасадом. Країна живих людей, а не сірих манекенів».

Упродовж   зустрічі Артем Чапай цитував уривки з книги на підтвердження своїх слів.

На питання про те, що ж стало мотивацією для написання книги, автор відповідає:

«Насправді, книга неоднорідна за своєю структурою: одна частина – це переважно художні тексти або fiction, а друга – своєрідні художні репортажі. Тому деякі моменти написані під час подорожей по Україні та під враженням від безпосереднього спілкування з людьми. Ще частина перероблена з першої моєї книжки «Подорож з мамайотою», перечитавши яку, вирішив дати їй друге дихання. Ще одним джерелом для мене є творчість Чехова».

Присутня на зустрічі журналістка Ольга Гузій поділилась враженнями від презентації:

«Частину книги я вже прочитала. І я однозначно рекомендую, оскільки ця книга допомагає побачити Україну такою, яка вона є. Особливо мені сподобалось оповідання «Тільки не ржи». До того ж, ця книга приносить не лише естетичне задоволення для читача, а й може стати корисною для людей, які пов’язують своє життя з журналістикою, зокрема й есеїстикою».