Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Валентин Терлецький представив в Острозькій академії свій новий роман

09.11.2018

Презентація видання Валентина Терлецького “Книга Сили. Воля” відбулася у Національному університеті Острозька академія 8 листопада.

Автор є літературним критиком, журналістом, письменником, поетом та музикантом (заснував рок-гурт Декаданс). У його доробку такі відомі книги: “Кілька років зими”, “В.І.Н.”, “Хмарочос”, “Рок-н-рол, стакан, кохання”.

Події роману відбуваються в XVI столітті, тема — українське і запорізьке козацтво.

“Книга Сили. Воля” — це десята книга, сьомий роман та перший історичний роман, суть якого в тому, що я нічого не вигадав. Я майже не користувався працями істориків. В основу покладено першоджерела — спогади учасників і очевидців історичних подій. Коли брав інформацію з фольклорних джерел, то звіряв з офіційною документацією. Порівнював і знаходив золоту середину. Книга складається з 51 розділу — оповідання, які пов’язані між собою. Кожний  розділ розпочинається уривком із щоденника Хранителя. У кінці книги є іменний покажчик”, — говорить автор Валентин Терлецький.

“Книга Сили. Воля” — це історичний пригодницький твір, який охоплює 100 років нашої історії. В основі роману — таємниця козацької сили, яку не можуть зрозуміти вороги. Одним з головних героїв є артефакт — збірний образ книги.

“Моя муза — це подорожі. Я дуже люблю мандрувати” — додає автор.

До слова, під час презентації усі охочі мали можливість поставити запитання автору, а після закінчення придбати книгу з автографом і побажаннями від Валентина Терлецького.