Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія зустріла абітурієнтів

01.11.2018

У Національному університеті «Острозька академія» першого листопада відбулася зустріч з абітурієнтами – День відкритих дверей. Близько сотні школярів з Хмельниччини, Волині, Львівщини, Івано-Франківщини, Житомирщини, Тернопільщини, Рівненщини, Одещини та Дніпропетровщини завітали, щоб ознайомитися з навчальним закладом.

На початку заходу проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж розповіла батькам та школярам про історію та сьогодення університету, охарактеризувала основні тенденції навчального процесу.

«Острозька академія – це той навчальний заклад, який виховує не тільки конкурентно спроможних випускників, але й еліту нації. Наші випускники очолюють посади в міністерствах, обласних, районних адміністраціях, представляють нашу державу за кордоном. Також наш університет сприяє духовному вихованню студентів – на території нашого університету є студентсько-викладацький храм преподобного Федора Острозького»,  – звернулася до присутніх Руслана Каламаж.

Про особливості та умови вступної кампанії розповіла заступник декана з профорієнтаційної роботи,  кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук. Пані Юлія продемонструвала учасникам заходу сайти та сторінки соціальних мереж, на яких розміщена необхідна інформація для абітурієнтів.

Голова Братства спудеїв Богдан Михальчук розповів про організацію дозвілля студентів, зокрема про роботу культурно-мистецького центру, спортивних секцій та волонтерських підрозділів.

Згодом потенційні студенти мали змогу відвідати деканати університету, поспілкуватися з деканами та іншими викладачами, дізнатися необхідну інформацію щодо навчання на тих чи інших освітньо-професійних пограмах. Також керівник волонтерського корпусу профорієнтаційного підрозділу Братства спудеїв Іванна Горбач провела для абітурієнтів тест на визначення професійної спрямованості і детально розповіла кожному учаснику про навички та вміння, які необхідні для різних професій.

Окрім цього, школярі та батьки відвідали екскурсії музейним комлексом Національного університету «Острозька академія». Усі охочі мали можливість побувати на будь-яких заняттях, а також відвідати студентські гуртожитки, аби відчути дух справжнього студентства.