Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Свіча скорботи до Дня пам'яті жертв голодоморів

24.11.2017

У Національному університеті “Острозька академія” сьогодні відбулися заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів. На панахиду, яку відслужив протоієрей Василь Жуковський, у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького зібралися всі охочі студенти та викладачі.

 “Якщо поглянути на нашу досить нелегку історію, то важко знайти трагічнішу сторінку, ніж та, яка мала місце у 32-33 роках. Проти свого народу своєю ж владою був вчинений безпрецедентний страшний геноцид. Проти свого народу був обраний диявольський засіб умиротворення — голод. Ми молимося за упокій душ жертв голодоморів, за те, щоб ці  трагічні події залишилисися лише в історії і ніколи більше не повторювалися не тільки в Україні, а й у світі. Нехай милосердний Господь упокоїть душі трагічно загиблих від голодоморів у місці світлім, місці квітучім, де нема ні журби, ні зітхання, а життя нескінченне”, — зауважив під час проповіді протоієрей Василь Жуковський.

 Також Культурно-мистецький центр НаУОА організував для студентів показ фільму “Гіркі жнива” — канадської кінострічки про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932—1933 років.