Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся круглий стіл про економічні взаємовідносини України, Сербії та Європи

19.04.2016

В Національному університеті «Острозька академія» пройшов круглий стіл  на тему «Особливості економічних взаємовідносин України, Сербії та Європи». Організаторами зустрічі були економічний факультет та міжнародний відділ Острозької академії. Модераторами зустрічі були Марія Августюк та Тетяна Галецька, а представниками з Сербії  були професор Коста Йосіфідіс та 42 студента.

Зустріч розпочалася з сербської національної пісні «Тамо Далеко», яка була написана підчас Першої світової війни.

« Це було чудово, що ви розпочали  обговорення з нашої  національної пісні, за що я Вам вдячний»,

– зауважив професор Нови-Садського університету Коста Йосифідіс.

Після озвученої пісні Петро Кралюк додав :

«Історично, як я знаю, нас об’єднує багато чого, особливо наша мова близька одна до одної. Ми хотіли б налагодити із сербами хороші стосунки. Можна було б створити багато спільних програм, які допоможуть зблизити наш університет з Вашим!».

Про актуальність проведення подібного круглого столу розповіла Людмила Козак, декан економічного факультету:

«Тема безумовно актуальна,  враховуючи обраний Україною євроінтеграційний вектор розвитку. Тим більше саме ця тема була обрана на прохання наший гостей, які хотіли почути думку студентів та викладачів Острозької академії. Думаю, такі зустрічі потрібні з метою формування позитивного сприйняття України у зовнішньому середовищі».

На сьогоднішній день Сербія є одним з важливих торгово-економічних партнерів України. Дружні політичні стосунки між Україною та Сербією створюють необхідні умови для інтенсивного розвитку між нашими країнами.

«Ця тема для мене актуальна, тому що вона суміжна до теми моєї бакалаврської роботи. Окрім цього, я цікавлюся європейським напрямком зовнішньої політики України. Участь в круглому столі була чудовою нагодою поділитися власним досвідом з сербськими колегами», – розповіла Вікторія Шоха, студентка міжнародного факультету.

Для студентів такі круглі столи важливі, оскільки дають можливість зустрічі із представниками інших культур, навчають вступати з ними в діалог щодо світоглядних і теоретичних питань і, звісно ж, допомагають розвивати мовні компетенції у спілкуванні англійською.