Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Родина Соколиків відвідала Острозьку академію

15.08.2012

Ярослав, Оксана та Всеволод Соколики 14 серпня побували у Національному університеті «Острозька академія».

Українці за походженням – родина Соколиків – проживають в Канаді і упродовж багатьох років підтримують щирі дружні відносини з Острозькою академією. Оскільки Ярослав та Оксана Соколики – єдині розпорядники творчої спадщини Уласа Самчука, то саме з їх ініціативи за підтримки Міжнародного благодійного фонду відродження Острозької академії уже декілька років поспіль проводяться конкурси серед інтелектуальної молоді, присвячені творчості цього видатного письменника.

Крім цього, Острозькій академії як провідному центру української духовності та патріотизму панство Соколиків надало ексклюзивне право перевидавати твори прозаїка для широкого кола читачів в Україні. Так, до сторіччя з дня народження Уласа Самчука редакційно-видавничим відділом Острозької академії було видано трилогію письменника «Волинь», яка користується неабиякою популярністю, спогади і враження Уласа Самчука у двох частинах, що охоплюють період Другої світової війни «На білому коні. На коні вороному». До 105-річниці від дня народження видатного письменника побачила світ збірка творів Уласа Самчука «Марія», «Віднайдений рай» та «Чого не гоїть огонь». Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник розповідає, що на досягнутому не зупинятимуться. Планується видання четвертого тому творів Уласа Самчука, адже літературна спадщина поета надзвичайно багата.

Під час візиту до Острозької академії родина Соколиків відвідала екскурсію університетом, також зустрілася з ректором академії, професором Ігорем Пасічником, проректором з навчально-наукової роботи, професором Петром Кралюком, проректором з навчально-виховної роботи, професором Русланою Каламаж та керівником відділу міжнародного співробітництва Едуардом Балашовим. Гості разом з керівництвом Острозької академії обговорили ідею чергового Всеукраїнського конкурсу, який проводитиметься у 2012-2013 навчальному році на тему: «Національний характер в літературній спадщині Уласа Самчука» (етнофілологічні, психологічні, історичні, політологічні, етнолінгвістичні аспекти)» у таких номінаціях: краща студентська, аспірантська наукова робота, кращий учнівський твір, краща публікація у всеукраїнській та регіональній пресі, краща публікація у місцевих ЗМІ.

На згадку про перебування в Острозькій академії Ігор Пасічник подарував гостям енциклопедичне видання «Острозька академія XVI-XVII ст.», а родина Соколиків – повість «Марія» Уласа Самчука, перекладену англійською мовою доктором Ромою Франко.

Родина Соколиків відвідала Острозьку академію Родина Соколиків відвідала Острозьку академію Родина Соколиків відвідала Острозьку академію Родина Соколиків відвідала Острозьку академію