Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Учасники україно-канадської програми «Канада. Світ. Молодь» пропагують «зелений» стиль життя в Острозькій академії

28.02.2011

У рамках реалізації проекту з переробки сміття «Recycling», що нещодавно стартував на базі Національного університету «Острозька академія», проводено низку заходів. Окрім інформаційної кампанії щодо сортування сміття, яка спрямована на студентів академії та жителів міста Острога, учасники україно-канадської програми «Канада. Світ. Молодь» організовують різного роду інтеракції. Зокрема щовівторка всі небайдужі до стану навколишнього середовища можуть відвідати тематичні дискусійні клуби. Під знаком охорони довкілля 17 та 24 лютого в Острозькій академії пройшли «Green days». Впродовж дня студенти могли обміняти використані паперові матеріали на корисні речі. Значна кількість спудеїв взяли участь в акції. Замість принесеної макулатури вони отримали термочашки. Ці дні також були проголошені «Eco-fashion days». Студенти у зеленому користувалися помітними знаками уваги та отримали призи від організаторів дійства. У свою чергу учасники україно-канадської програми «Канада. Світ. Молодь» за допомогою використаного пластику, поліетиленових пакетиків та паперу моделювали різноманітні костюми, в яких згодом дефілювали по академії. Закінчувалися такі дні вечірніми «Green coffee house». Тут всім гостям, хто прийшов із чашками, пропонували чай та солодощі. Увечері 24 лютого «Green day» з академії перемістився в арт-кафе «Сова». Для гостей еко-вечора виступили музичний гурт «Там хтось є», КВН-команди «І так далі» та «Парадокс». Повсякденно волонтери чатують біля смітників. Вони слідкують, аби студенти викидали сміття у відповідну урну: для пластику, паперу чи скла. Смітники диференційовані за кольором. Волонтери не втомлюються й скандувати екологічні гасла та співати пісні про шкоду сміття для довкілля.

Як зазначають учасники та ініціатори проекту, його метою є навчити нинішнє суспільство думати «по-зеленому», тобто формувати екологічну свідомість нації. Віктор Артеменко, учасник україно-канадської програми «Канада. Світ. Молодь» від імені всіх людей, що задіяні у проекті, висловлює подяку тим, хто весь цей час не залишався осторонь, активно долучався до заходів чи певним чином сприяв роботі волонтерів. Працівники відділу міжнародного співробітництва сподіваються й на подальшу злагоджену співпрацю студентів, викладачів та волонтерів на час генерації програми.