Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Чергова презентація Центру політичних досліджень відбулася в Острозькій академії у межах «Днів науки»

25.03.2011

Розширене засідання Центру політичних досліджень відбулося в Острозькій академії 24 березня. На ньому обговорювалася політична ситуація в державі та інші важливі теми. Викладачі політології Юрій Мацієвський, Віталій Лебедюк, Сергій Рибачок, Михайло Мозоль та Ольга Завадська представили свої доробки у сфері дослідження міждержавних відносин України та Польщі, політичного режиму в сучасній Україні та конфігурацій партійної системи.

Тема дискусії торкнулась і чинного Президента. На думку учасників обговорення, він значно посилив владну вертикаль, фактично отримавши за рік свого правління ті повноваження, за які Леонід Кучма боровся десять років. Як стверджує один з учасників обговорення, Юрій Мацієвський, загрози встановлення авторитаризму в Україні немає, проте режим, що існує, він визначає як квазіавторитарний. Серед перешкод, які стоять на шляху встановлення авторитарного режиму, Ю. Мацієвський називає олігархічні групи з протилежного «табору», відсутність монопольного контролю в інформаційному просторі, запиту на авторитаризм серед населення тощо. 

Однією з найбільш негативних тенденцій, яка зараз відбувається в державі, пан Юрій вважає не переслідування опозиції, обмеження прав та свобод, а те, що «влада відверто топчеться по Конституції: приймаючи політичні рішення, влада керується не принципами законності, а принципом доцільності та політичної необхідності».