Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ґрант від випускниці Острозької академії для культурологів

24.03.2011

Найкращому студенту-культурологу 23 березня вручили ґрант від випускниці Острозької академії спеціальності «культурологія» 2001 року Алли Мисько. Зараз Алла живе в Канаді і працює в Іміграційному Центрі Центральної Альберти. У своєму листі вона підкреслює, що  «...я не забуваю про Академію, про те, що мені дала культурологія, про те, які чудові стосунки існували між викладачами і студентами... Я неодноразово отримувала іменні ґранти, тому хочу розпочати традицію і допомогти ще комусь... Я б хотіла дати ґрант, щоб підтримати судента/студентку з малозабезпеченої сім’ї і для того, хто вирізняється старанністю, наполегливістю і творчими здібностями, або хто просто є хорошою людиною і дійсно потребує фінансової допомоги». 

На основі результатів опитування серед студентів та обговорення на засіданні кафедри культурології та філософії, ґрант від Алли Мисько було вручено студенту 2 курсу Олександру Грицені, який має високий бал рейтингу, бере активну участь в громадському житті факультету, спортивному житті та співає в церковному хорі. Як зазначив завідувач кафедри культурологі ї та філософії Микола Зайцев, «Пропозиція від Алли Мисько була для нас приємною несподіванкою. Це надзвичайна подія, яка свідчить про те, що університет – це спільнота, участь в якій не закінчується після його закінчення. Сподіваємося, що ґрант від Алли стане доброю традицією і прикладом для інших випускників, які можуть підтримати студентів, які цього потребують і які на це заслуговують».