Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

IV Регіональний форум незалежних інформаційних аналітиків

15.04.2011

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Інформаційно-аналітична робота» студентами четвертого курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» 14 квітня у стінах Острозької академії відбувся IV Регіональний форум незалежних інформаційних аналітиків. 

Форум проходив у форматі прес-конференції. Студенти мали можливість презентувати власні інформаційні видання, а також обговорити особливості проектів своїх колег та актуальні проблеми журналістської сфери.

Відповідно до програми прес-конференції свої проекти друкованих ЗМІ представили 9 студентських груп. Серед розроблених видань: спортивний журнал «Super-Evo», медичний спеціалізований журнал «Medical Mente: лікуй розумом», ботанічний журнал «Флора і фауна», журнал для творчої молоді літературознавчого характеру «Літературні посиденьки», фольклорно-мистецький журнал «Волинь», кінематографічний журнал «Екшн», інформаційно-аналітичний журнал «Діловод», журнал із кадрового менеджменту «HR по нотах» та всеукраїнський гумористичний часопис «Тиць!».

Про актуальність такого заходу розповіла ініціатор форуму, викладач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Ганна Охріменко: «Підготовка майбутніх фахівців із документознавства та інформаційної діяльності, окрім стандартних практичних та семінарських занять із дисциплін діловодного спрямування, повинна охоплювати низку неординарних та новітніх методик перевірки знань та навичок студентів. 

Четвертий рік поспіль проведення прес-конференції як форми завершального контролю з курсу «Інформаційно-аналітична робота» продемонструвало креативність студентської молоді та значного потенціалу у розробці якісного інформаційного продукту: у вигляді друкованих періодичних видань. З кожним роком форум незалежних інформаційних аналітиків набуває все нових форм та якісних змін. Якщо перші роки проведення прес-конференцій супроводжувались перевагою розробки видань загальнополітичного та розважального характеру, в інформаційній жанровій шкалі від хроніки до інтерв’ю, то пілотні проекти останніх років демонструють зацікавленість студентів у аналітичній публіцистиці. Окрім того, сфера зацікавлень студентів вражає: з’являються справді серйозні заявки на можливість заповнення ніш на ринку української періодики у галузі кіномистецтва та гумору, краєзнавства та фольклористики, медицини та кадровому менеджменті. Варто зауважити, що прес-конференція як форма перевірки знань у рамках такого практичного курсу дозволяє не лише ознайомити студентів з розробленими проектами своїх колег, але і заохочує до обміну досвідом, до аналітично-критичного сприйняття інформації, що є дуже важливим не лише для фахівця з інформаційної діяльності, а й для виховання свідомого освіченого українця-патріота».