Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся семінар із релігійної журналістики

10.02.2011

Кафедра релігієзнавства Національного університету «Острозька академія» 10 лютого організувала семінар-лекцію з основ релігійної журналістики за участю редактора Релігійно-інформаційної служби України (RISU) Олени Кулигіної. Студенти спеціальностей «релігієзнавство» та «журналістики» обговорювали специфіку релігійних новин в Україні, висвітлення конфесійних тем у світських мас-медіа, найважливіші моменти роботи релігійного журналіста, а також прослухати доповідь на тему «Відображення образу церкви у періодичних виданнях». 

«Сьогодні суспільство не докладає жодних зусиль, щоб отримати об’єктивну інформацію про церкву, – говорить Олена Кулигіна, – Кількість матеріалів про релігійне життя в газетах не перевищує 1%.  Тому  роль релігійних журналістів зростає з кожним роком, особливо у час стрімкої політизації релігії та оцерковлення політики». Журналістка підкреслила виняткове значення таких лекцій для майбутніх фахівців у цій справі, адже курс релігійної журналістики читається лише в декількох вишах України. За допомогою короткометражного фільму Олена Кулигіна презентувала RISU, якій за 10 років вдалося зайняти лідерські позиції серед схожих інформаційних служб, розповіла про її найважливіші проекти, розслідування, репортажі, а також запросила усіх охочих до співпраці.