Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії стали учасниками міжнародного проекту «Journalist ON/OFF»

08.04.2011

«Journalist ON/OFF» – україно-німецька школа журналістики та піару, яка діє з метою активізації студентської молоді та розвитку молодіжних засобів масової інформації. Цьогоріч навчання відбувалось на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка і тривало з 26 березня до 3 квітня.

Захід організувала Студентська рада ТНПУ ім. В. Гнатюка спільно з Національним студентським союзом та Молодіжною громадською організацією «JunOst». Зі всієї України відбір пройшло всього 8 студентів, двоє з яких – Віктор Артеменко та Ольга Пархомчук – навчаються в Острозькій академії.

Учасники також взяли участь у Міжнародній студентській конференції «Громадський сектор та студентське самоврядування як складова розвитку українського суспільства», яка відбувалася одночасно із школою у Тернопільському національному університеті. Участь у конференції взяв і Голова Братства спудеїв Острозької академії Ігор Дорош.

Віктор Артеменко, студент економічного факультету, віце-президент Національного студентського союзу з питань регіонального розвитку:

- Україно-німецька школа журналістики та PR «Journalist on/off» не була оприлюднена на загал, та про неї почула вся Україна. Учасники, серед яких десять студентів з Німеччини та вісім з України, провели прес-конференцію всеукраїнській газеті «День», відвідали редакції Тернопільських газет, Тернопільський телеканал ІНТБ, Львівські регіональні телеканали та друковані видання. Ми не тільки мали нагоду дати інтерв'ю, але й побачити та долучитися до процесу створення новин.

У рамках школи ми організували фотовиставку «Любов по-українськи», яку презентували в день відкриття конференції, та яку в майбутньому плануємо представити в Острозі. На знак дружби між Україною та Німеччиною учасники школи провели кілька флешмобів.

Ольга Пархомчук, студентка факультету політико-інформаційного менеджменту:

- Було цікаво та пізнавально поспілкуватися зі студентами з Німеччини, дізнатися про закордонні ЗМІ, про особливості їх функціонування та на практиці ознайомитися з друкованими мас-медіа Німеччини. Окрім того, ми дізналися про систему навчання не лише в Німеччині, а й інших вишах України (учасниками з України були студенти з університетів Львова, Києва та Тернополя). Також поділилися досвідом навчання в Національному університеті «Острозька академія», розповіли їм про історію, внутрішню культуру та процес навчання в академії. Цікавими були інтеграційні конкурси та вправи, завдяки яким німецькі гості більше дізналися про українську культуру та звичаї, а українські студенти, відповідно, – про німецьку.