Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У академії відбулося інтелектуальне спілкування з Валентином Кузаном

06.04.2011

У Національному університеті «Острозька академія» 5 квітня 2011 року відбулася музична презентація першої збірки поезій ужгородського письменника, музиканта, фотографа Валентина Кузана під назвою «Щось». 

Автором мелодійного наповнення програми «02:00» став музикант, що володіє технікою гри на 12-тьох інструментах, Дмитро Павлов. Нетрадиційне поєднання медитативної музики та декламація неримованих віршів змогли якнайкраще відобразити творчість обох авторів проекту. Поетична збірка «Щось» – це, за словами автора, тексти, що пройшли випробування часом, адже тут опубліковано результати п’ятирічної праці. На сторінках книги автор розповідає про «щось, що живе в мисленні кожного», «щось, що могло би дихати, якби мало легені».

«Музика – це емоції в чистому вигляді, універсальна мова, яку розуміють всі і всюди, – говорить Валентин Кузан, – Дмитро дуже добре відчув настрій моєї книги і зумів передати його за допомогою мелодій». 

Наразі Валентин Кузан і Дмитро Павлов продовжують всеукраїнський тур презентації програми. У найближчі плани авторів входить запис аудіокниги на основі «02:00».