Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Півфінал Всеукраїнського фестивалю «Кубок веселого народу» відбувся в Острозькій академії

12.05.2011

Другий тур Всеукраїнського фестивалю «Кубок Веселого Народу» відбувся днями в Острозі. Організаторами двох півфінальних ігор, що проходили 12 травня 2011 р. у Студентському клубі Національного університету «Острозька академія», виступили Братство спудеїв Острозької академії та Асоціація КВН України.

Веселі та найкмітливіші жартували на тему моди. Спостерігали та оцінювали їх жарти відомі у світі КВН люди: Марина Поплавська (лідер команди КВН «Девчонки из Житомира»), Ігор Урбанський (головний редактор Асоціації КВН України), Михайло Агранат (президент Асоціації КВН України), Андрій Котищук (голова координаційної ради Асоціації КВН України) та Олексій Сорокін (головний редактор КВН-газети).

У першій грі за перемогу змагалися команди із Сімферополя («АПК»), Луганська («С большой буквы»), Ірпеня («ПХД») та Харкова («Осторожно, харьковчане»). За результатами трьох конкурсів: візитки, розминки, імпровізаційного конкурсу та домашнього завдання першість отримала команда з Харкова, яка загалом набрала 29,6 бала. Друге і третє місце розділили між собою команда «АПК» і «С большой буквы», набравши по 29 балів. Четверта сходинка за командою з Ірпеня «ПХД» - 28,8 бала.

У другій грі, яка відбулася того ж дня, за вихід у фінал змагалися команди з Вінниці («Агрофак»), Сімферополя («ПараНаПару») та Харкова («На Пролом»). Також у цій грі представляла Рівненську область і острозька команда «Полігон».

За результатами конкурсів, тієї ж тематики та спрямування, що й у першій грі, перемогу здобула команда Острозької академії «Полігон», набравши найбільшу кількість балів – 29,8. Почесне друге місце за вінницьким «Агрофаком» - 28,4 бала. Третє місце дісталось сімферопольській команді, яка за результатами гри набрала 27,2 бала, а четверте – харківській команді, що отримала 27 балів.

Про враження від фестивалю розповідає студент Острозької академії, ведучий та головний організатор Віктор Артеменко: «Команди-учасники і глядачі сповнені позитивних вражень від гри та організації заходу. Також ми надіємось на майбутню співпрацю з Асоціацією КВН України. Проведення всеукраїнського ігрового туру – це один із кроків на шляху формування потужного КВН-осередку в Острозі. Тому організація подібних заходів допоможе нанести на карту КВНівського світу Рівненську область, місто Острог і Острозьку академію».