Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорили концепцію реформування територіальної організації влади в Україні

04.04.2011

Розроблений та запропонований на розгляд Українською асоціацією районних та обласних рад проект концепції «Реформування територіальної організації влади в Україні» обговорювали на науково-практичному семінарі, що проходив 31 березня в Острозькій академії. Мета заходу - визначити основні принципи, на основі яких потрібно створювати в Україні ефективну, дієздатну систему місцевого самоврядування.

Проект концепції представив Сергій Штурхецький, викладач НаУ «Острозька академія», кандидат наук державного управління. До його обговорення долучилися викладачі Острозької академії та Рівненського національного університету водного господарства та природокористування (Ольга Дем’янчук, Андрій Рибак, Олена Шершньова, Віталій Бондар, Едуард Анатолійович), а також колишні та теперішні представники органів місцевого самоврядування (Віталій Ундір, Михайло Кривко, Петро Сердюк).

Під час обговорення було висловлено низку пропозицій, які будуть враховані у подальшому вдосконаленні концепції. Загалом про концепцію, її проблеми та перспективи зазначив Андрій Рибак: «Як на мене, дуже добре, що саме обласні ради взялися не просто за розробку концепції, а за її дуже активне обговорення, при чому обговорення за участю не лише практиків, а й теоретиків. Таке поєднання теоретичних знань, досвіду (в тому числі європейських країн) і водночас знань тих людей, які працюють в обласних, міських, районних радах, дасть у подальшому хороші результати. Конкретно щодо концепції - звісно, треба зважати на саму форму документа, концепцію. Вона повинна визначати стратегічні напрями реформування територіальної організації влади. На мою думку, основні стратегічні напрями реформування територіальної влади цим документом, в принципі, визначенні. Хоча, звісно, нема меж удосконаленню. Я сподіваюсь, що деякі принципові пропозиції, які сьогодні висловлювались під час семінару, будуть враховані творцями концепції. Тому що вони лише вдосконалять документ, зроблять його більш конкретним, більш дієвим і дозволять закласти чимало принципово важливих для реформування публічної адміністрації моментів».