Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

15 років хорового співу відзначала Острозька академія

30.05.2010

15-річчя студентського народного академічного хорового колективу останніми весняними вихідними святкував Національний університет «Острозька академія».

30 травня студентський хор Острозької академії, який часто називають візитною карткою університету, відзначав свій 15-річний ювілей. Святкування запам’яталося гостям, які прибули на захід не лише з Рівненщини, а й з інших областей України, урочистою помпезністю, насиченою програмою та по-сімейному затишною атмосферою. Усе це поєдналося у святковому концерті, який включав як виступи іменинників (у блоках духовної та народної музики), так і творчі подарунки від друзів хору – спудеїв Академії, колективу народного танцю НаУОА та студентського народного театру «Бриз» МЕГУ ім. ак. С. Дем’янчука (м. Рівне).

Приємними для хористів були також вітання, висловлені представниками влади м. Острога, адміністрації університету та керівників колективу різних часів, а також – відеопривітання від прихильників студентського хору та слайд-шоу, присвячене 15 рокам його творчості.
Родзинкою вечора стало спільне виконання теперішнім складом студентського хору та його випускниками найтрадиційніших у репертуарі колективу студентського гімну та острозького розспіву під керівництвом консультанта хору, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Тарасенка.

Завершилося концертне дійство гучними оваціями на адресу студентського народного академічного хорового колективу, його кервіника Лариси Бащук та диригента Оксани Денисюк.