Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся тиждень театру

25.03.2010

27 березня в Україні відзначається День театру. Острозька академія активно приєдналася до святкувань. За сприяння Культурно-мистецького центру в університеті проходив тиждень театру. Він увібрав у себе як найкращі творчі здобутки студентів-аматорів, так і вистави професійних акторів.

23 березня студентський театр презентував глядачам уривки з п’єс, драматичні замальовки, пісні, танцювальні номери, а також майстер-клас з ораторського мистецтва.

Наступного дня усі бажаючі мали змогу переглянути незвичне дійство – творчий тандем двох колективів: народного хору Острозької академії та народного театру «Бриз». Урок-вистава «4 вінки пам’яті» була присвячена творчості Олекси Стефановича і продемонструвала акторську майстерність рівненських студентів. Режисер та постановник вистави зазначив: «Ми хотіли, аби кожен задумався над своїм життям. У нас це вийшло. Весь зал заплакав».

Завершився тиждень театру виступом рівненського театру «Від ліхтаря», що презентував глядачам п’єсу «Свинарі». Глядачі мали змогу насолоджуватися незвичним підходом до зображення, здавалося б, звичайної для нашого суспільства реальності.