Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Увічнити історію в мистецтві

23.08.2010

Минулого тижня у підземній картинній галереї Національного університету «Острозька академія» відбулося відкриття мистецької виставки у рамках
IV-го міжнародного пленеру «Історичні та природні перлини Рівненщини», що проходив в Острозі 6-19 серпня.

У заході взяли участь художники із Житомира, Вінниці, Львова, Луцька, Рівного, а також з Польщі. Творчі доробки, виконані під час пленеру, переважно стосувалися історії Острога, Острозької академії та діяльності князів Острозьких. У нових мистецьких стилях та творчій візії художників постали Вежа мурована, Кругла вежа, Богоявленський собор, Межиріцький монастир та багато інших околиць Острозького краю.

За словами голови Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Тетяни Лукашевич, основна мета проведення пленеру – це обмін досвідом між митцями та формування нових арт-напрямків у сучасному живописі. Згідно із умовами проведення, кожний із художників залишив по дві роботи на фонд пленеру, які згодом подарують організаторам цього творчого заходу – обласній владі, міській владі Острога та Національному університету «Острозька академія».
На відкритті виставки були присутні ректор Острозької академії Ігор Пасічник, проректор з навчально-виховної та наукової роботи Петро Кралюк, викладачі й працівники університету та місцеві жителі Острога.

«Описати художню творчість, чи розробити певний її алгоритм мабуть не можливо... Не дарма Леонардо да Вінчі колись сказав, що живопис – це німа поезія, а поезія – це сліпий живопис. Щиро вдячний усім учасникам пленеру за творчу роботу та хорошу дружну атмосферу, яку ви продемонстрували протягом свого перебування в Острозькій академії», – зазначив під час вітального слова Ігор Пасічник.

Крім цього, учаникам пленеру Ігор Демидович подарував історичний роман Петра Кралюка «Реліквія», який нещодавно побачив світ у видавництві Острозької академії.

Організатори сподіваються, що наступного року пленер художників знову проходотиме в Острозі, оскільки вважають, що Острозька академія з її древньою духовно-культурною аурою є ідеальним місцем для проведення такого роду заходів.
Невдовзі виставка живопису, яка експонується в Острозькій академії, діятиме у виставковій залі Рівненської обласної організації Національної спілки художників України, а учасники пленеру продовжать своє творче спілкування у Польщі.