Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Науковці обговорювали комунікацію лінгвосоціокультурних спільнот на міжнародному рівні

22.04.2010

22 квітня факультет романо-германських мов організував  міжнародну конференцію «Міжнародна комунікація: мова, культура , особистість». Захід, що проводиться  на теренах Національного університету «Острозька академія» вже вдруге, цьогоріч став резонансним . Учасники конференції представляли 103 університети різних регіонів України, а також Польщі , Росії , Білорусії, Франції та Тунісу. Метою проведення конференції було обговорення проблеми комунікації лінгвосоціокультурних спільнот на міжнародному рівні. Захід відбувся за сприяння громадянина Канади та водночас працівника академії Валерія Полковського, в рамках конференції презентували його монографію «Лексичні зміни в сучасній українській мові».

Конференцію розпочали з пленарного засідання, де з  доповідями виступили професори та докторанти вищих навчальних закладів Львова. Тернополя, Рівного, Гданська, Ренського університету Франції, Альбертського Університету Канади та Острозької академії.Після завершення першої частини заходу проводилися диспути посекційно. Гості академії скористалися нагодою долучитися до екскурсій по Острогу та переглянути театральну постановку «Не соромтеся сліз, молоді поети ...» на вірші Тадеуша Ружеліча за режисурою доцента кафедри романо-германських мов Лідії Зелінської.

По завершенні конференції керівництво академії повідомило про створення нового інституту канадознавста на базі Національного університету «Острозька академія» у наступному навчальному році, де докладніше вивчатимуться окремі питання порушені на конференції.