Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Українська історія є підставою для гордості

22.04.2010

20 квітня 2010 року в Національному університеті «Острозька акдемія» за ініціативи професорсько-викладацького складу кафедри історії та студентів факультету міжнародних відносин відбулася наукова конференція присвячена 66-річчю визволення України від німецьких загарбників.

Відкрив конференцію доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії Володимир Трофимович із доповіддю «Друга Світова Війна і Україна: актуальні питання історії та сучасності». Також із доповіддю виступив студент ІІІ курсу спеціальності «Історія» Сергій Іванов.

Лейтмотивом конференції був розгляд української версії війни, її оцінка з політичного та науковго погляду. Зокрема, мовилося про проблеми трансформації реальних подій у воєнний період на території Західної України, делегітимізації становлення незалежності України та міжнародних відносин у суспільній свідомості. Окремо розглянули питання про звільнення міста Острог від німецьких загарбників.

Насамкінець Володимир Трофимович підкреслив, що у нас немає підстав вважати свою історію найбільш кривавою, порівнюючи із Євроатлантичним альянсом. Українці ніколи не були загарбниками, поневолювачами. Історія України є патріотично-гуманістичним консолідованим чинником, підставою для гордості майбутніх поколінь.