Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти правничого факультету повернулися з перемогою

20.12.2010

Команда правничого факультету Національного університету «Острозька академія» у складі Вікторії Волинчук та Ірини Стецик перемогла у ІІІ Всеукраїнських змаганнях з адміністративного права і процесу ім. В.С. Стефанюка.

Змагання, у яких взяли участь студенти-правники з Києва, Полтави, Харкова, Донецька, Одеси, Запоріжжя та Острога, проходили 17-18 грудня у Запорізькому національному університеті.

За словами Вікторії Волинчук,студентський інтелектуальний поєдинок відбувався у формі судових дебатів між учасниками від різних вишів, на яких вони готували позиції позивача та відповідача, представляли та обґрунтовували їх. «Нам була надана фабула справи. За результатами проведеного жеребкування ми виступали в ролі позивача. Емоційна насиченість та законодавча підкованість обох сторін судових дебатів дозволила себе відчути учасником справжнього судового процесу. А вже у фіналі ми виступали в ролі відповідачів з іншої фабули, що було не менш цікаво. Та й взагалі участь у таких змаганнях – це необхідний досвід для майбутнього юриста-практика»,– розповідає Вікторія.

За оцінками суддів, команда Острозької академії посіла почесне третє місце. Крім цього, Ірина Стецик отримала грамоту і кубок у номінації «Кращий оратор».

За підготовку до участі в дебатах дівчата дякують магістрантам правничого факультету НаУОА Олені Михальчук та Юрію Радьку, які, до речі, минулого року також перемогли у цих змаганнях.