Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Міні-футбол по-острозьки

13.02.2010

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся чемпіонат з міні-футболу, в якому взяли участь вісім футбольних команд, що представляли Острозький район та місто Острог. Чемпіонат проводився за «коловою системою»: одна команда змагалася на ігровому полі з іншими командами-учасницями.

Заздалегідь робити прогнози було неможливо, адже всі команди рухались майже на одному рівні у турнірній таблиці, не поступаючись суперникам. У ході запеклої  боротьби, змагання за призовий кубок у фіналі продовжили чотири команди: дві – представляли Острозьку академію, футбольна команда Острога та команда Острозької школи-інтернату.

Перемогу здобули гравці Острозької школи-інтернату, команда Острозької академії посіла почесне II місце, а третю сходинку  виборола футбольна команда міста Острога.

Окрім призерів, котрим вручили Кубок та медалі, грамотами відзначили провідних гравців. Зокрема, номінацію «Найкращий гравець» отримав призер олімпійських ігор з міні-футболу серед глухонімих Дмитро Богданович, який представляв команду школи-інтернату. У номінації «Кращий бомбардир» переміг викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Дмитро Куліш за найбільшу кількість влучно забитих м’ячів.  

20 лютого справжні футбольні шанувальники з нетерпінням очікують чемпіонат Національного університету «Острозька академія» з міні-футболу на тенісних кортах. За словами Дмитра Куліша, футбольні перегони такого формату на теренах Острога проводитимуться вперше.