Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація книги «Польща та Україна у боротьбі за незалежність 1918-1920 рр.»

12.11.2010

У Національному університеті «Острозька академія» 12 листопада з ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку відбулася презентація книги «Польща та Україна у боротьбі за незалежність 1918-1920 рр.». До видання увійшли матеріали науково-практичної конференції за участю українських та польських істориків, яка відбулася в Луцьку 14-15 листопада 2008 року з нагоди 90-річчя союзу Пілсудського та Петлюри. Через високий інтерес до видання польською мовою, яке з’явилося у 2009 році, Генеральне Консульство Польщі в Луцьку провело роботу з перекладу та редакційної підготовки текстів українською мовою. Українське видання книги було розширено. До нього увійшов, зокрема, лист Президента Польщі Леха Качинського, написаний з нагоди презентації книги в Любліні у березні 2010 року, який є останнім його листом стосовно польсько-українських відносин. У новій, українській редакції книги вміщено календар презентацій польського видання, які відбувалися у Польщі та Україні, а також додаткові ілюстраційні матеріали.

На презентації книги в Острозькій академії були присутні працівники польського консульства на чолі з Генеральним Консулом Республіки Польща в Луцьку Томашем Яніком, редактор видання Тадеуш Кшонстек та два співавтори книги – генерал Людвік Коберський, професор Владислав Верстюк, ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, проректор з навчально-виховної та наукової роботи Петро Кралюк, представники професорсько-викладацького складу, студенти й жителі міста Острога. Під час презентації книги «Польща та Україна у боротьбі за незалежність 1918-1920 рр.», відбулося жваве обговорення у якому взяли участь науковці кафедри історії НаУОА.

Наприкінці зустрічі ректор Острозької академії Ігор Пасічник вручив Генеральному Консулу Республіки Польща в Луцьку Томашу Яніку подяку за збереження та розвиток традицій польсько-української співпраці та активну участь у відродженні Острозької академії.