Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Богдан Хмельницький» в Острозькій академії

11.05.2010

Острозька академія уже вкотре відчинила двері перед своїм щирим другом та наставником – головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною. Пані Лариса завжди привозить із собою цікавих людей, щоб познайомити їх із академією. Цього разу вона запросила до Острога відомого сценариста, кінорежисера та засновника студії «ВІАТЕЛ» Василя Вітра, щоб показати тут його фільм «Богдан Хмельницький». Ця стрічка є частиною серіалу «Гра долі», що транслюється на «5 каналі». Проект побудований на тому, що автори показують глядачеві невідомі боки життя видатних українців, змінюючи при цьому наші уявлення про цих людей.

Острог став третім українським містом, яке побачило кінострічку. Перед цим її дивилися Київ та Львів. Це документальне, а не ігрове кіно, але воно прикувало до себе увагу всієї зали на майже дві години безперервного перегляду.  

Після показу фільму почалося його жваве обговорення. Провідною темою цього спілкування стало те, що фільм ламає багато стереотипів та змінює наше уявлення про Богдана Хмельницького. І взагалі, стрічок подібного плану повинно бути більше, тому у рамках проекту «Гра долі», Острозька академія запропонувала Василю Вітру зняти фільм про Князя Острозького, на що отримала позитивну відповідь. Тому у недалекому майбутньому чекаємо на повнометражне кіно про Острог, князів Острозьких та, безумовно, про Острозьку академію.