Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Титул княжни отримала студентка факультету романо-германських мов

11.02.2010

У Національному університеті «Острозька академія» 11 лютого відбувся щорічний конкурс краси та інтелекту «Гальшка-2009».

Боролися за це почесне звання студентки від кожного факультету. Зокрема, факультет міжнародних відносин представляла Аліна Попач, гуманітарний факультет – Ольга Кушнер, правничий факультет – Ольга Сизоєва, факультет політико-інформаційного менеджменту –  Юлія Муштук, економічний факультет – Віолета Половко та факультет романо-германських мов – Юлія Шустак. Як зазначили члени журі, цьогорічний конкурс відзначився належною підготовкою учасниць, адже все було продумано до деталей . У кожному із чотирьох конкурсів: 1 – «Представлення», 2 – «Один день із життя Гальшки», 3 – «Таланти», 4 – «Заповіт Гальшки», максимальну кількість балів набрала Юлія Шустак – представниця факультету романо-германських мов .

Несподіванкою для учасниць став додатковий конкурс від журі, у якому їм слід було дослідити у межах своєї комептенції вишивану сорочку 150-річної давнини. Лідером цього конкурсу стала студентка економічного факультету, якій вдалося визначити собівартість вишиванки. У якості нагороди вона отримала старовинний вишиваний рушник.

Незважаючи на те, що титул Гальшки отримала лише одна учасниця, серед конкурсанток не було переможених, адже кожна з них здобула перемогу у певній номінації. Учасниця від економічного факультету здобула номінацію «Панна Елегантність та Глядацькі симпатії», правничого факультету – «Панна Екстравагантність», факультету політико-інформаційного менеджменту – «Панна Артистичність», факультету міжнародних відносин – «Панна Грація», гуманітарного факультету – «Панна Талант» та номінацію «Панна Духовність» від спеціальної ради студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького.