Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Українська діаспора з Острозькою академією

10.01.2011

До газети української діаспори у США «Свобода» надійшла заява Світової наукової ради при Світовому конгресі українців та Українсько-американської асоціації університетських професорів щодо законопроекту про вищу освіту. 
 
У заяві йдеться про те, що Острозька академія, без сумніву, є національним надбанням України, у якому відсутнє хабарництво і здійснюється не лише високоякісна підготовка фахівців, а й виховання вільної сучасної людини, яка вміє нетрадиційно мислити і застосовувати свої знання на практиці.
 
«Реформування  вищої освіти в Україні має приводити її у відповідність до європейських та світових норм. Проаналізувавши зміст проекту, хочемо підкресилити, що кілька його положень не відповідає світовим правилам вищої освіти, зокрема якість вишколу фахівців визначається не кількістю студентів в університеті, а складом професорського колективу», – стверджують автори заяви д-р Любомир Винар, д-р Ася Гумецька, д-р Альберт Кіпа, д-р Мирослав Мельник, д-р Осип Мартинюк, д-р Аркадій Жуковський, д-р Дмитро Штогрин («Свобода, № 52, 24.12.2010»).