Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Живі, поки живе пам’ять...

03.12.2010

У Національному університеті «Острозька академія» вшанували пам’ять жертв Голодоморів та політичних репресій в Україні.

Другого грудня у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся Вечір пам’яті про тих, кого несправедливо прирекли на страшну загибель. Студенти зібрали відеоматеріали та документальні свідчення подій того часу і показали глядачам страшну картину репресій.

«Якщо вшановувати пам’ять кожної загиблої людини від рук радянської влади, то Україні довелося б мовчати 13 років», – стверджують дослідники Голодомору. Нам залишається тільки пам’ятати і пронести цю пам’ять через віки, аби подібні події вже ніколи не відбулися у вітчизняній та світовій історії.

У День пам’яті – четверту суботу листопада майже в кожному українському вікні горить свічка і люди згадують несправедливо заморених голодом хвилиною мовчання.
Напередодні 27 листопада – у п’ятницю – студенти Острозької академії зібралися на молебень у студентсько-викладацькому храмі, поставили свічки за упокій тих, хто не пережив страшні роки та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.