Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студент Острозької академії побував на зустрічі з Бараком Обамою

03.03.2010

Цей захід є давньою американською традицією, започаткованою Президентом США Девідом Ейзенхауером, мета якої розпочинати новий рік з єднання різних політичних і суспільних сил у спільній молитві. На Молитовний сніданок запрошуються гості з усього світу.

Цьогоріч серед почесних гостей на заході були президент США Барак Обама, Держсекретар США Хіларі Клінтон та Прем’єр-міністр Іспанії Хосе Луї Родрігес Запатеро, а також гості із понад 140 країн світу.

У рамках Молитовного сніданку відбувся також «Український сніданок», участь в якому взяли представники урядових та ділових кіл, а також громадських організацій України та США. Звертаючись до гостей заходу, Посол України в США Олег Шамшур у своїй промові наголосив на важливості збереження взаєморозуміння, толерантності та поваги між людьми, не зважаючи на релігійні, політичні та інші розбіжності.

Як розповів Дмитро Ткачук, участь у цьому заході йому запропонувала взяти молодіжна християнська організація «Альфа і Омега» (Дніпропетровськ), з якою він вже не один рік підтримує дружні відносини. Основними вимогами до учасників були: займати активну життєву позицію, бути задіяним у громадському житті та вільно володіти англійською мовою.

«Я мав можливість поспілкуватися з конгресменами, сенаторами та іншими представниками політичних кіл США. Вони розповіли мені багато нового про тенденції політики США, яка зуміла дуже тісно згуртувати американців на ідейному рівні, що певною мірою не можна сказати про Україну. У свою чергу я багато розповідав про Острозьку академію, про ті принципи, на яких вона побудована і звичайно запросив їх відвідати наш навчальний заклад. Також я знайшов багато нових друзів та познайомився з цікавими людьми», – розповів Дмитро.