Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» та правоохоронні органи Рівненщини започаткували співпрацю з метою підготовки до «Євро-2012»

02.09.2010

У Національному університеті «Острозька академія» другого вересня ректор Ігор Пасічник та начальник ГУ МВС України в Рівненській області Олег Сало підписали договір про співпрацю. У документі йдеться про те, що Острозька академія надаватиме послуги працівникам управління МВС з навчання курсу «Англійська мова для працівників правоохоронних органів». Зі свого боку правоохоронці повинні створити базу для проходження навчальної практики студентами правничого факультету Острозької академії, а також співпрацювати із університетом у сфері розвитку його криміналістичної лабораторії та студентського загону охорони громадського порядку «Правопорядок». Наразі викладачами факультету романо-германських мов розробляється спеціальна програма, що дозволить правоохоронцям максимально швидко та якісно опанувати необхідні знання іноземних мов. Навчання двох академічних груп працівників управління триватиме протягом 2010-2011 навчального року. У жовтні Острозька академія вже відчинить двері перед групою працівників правоохоронних органів для надання кваліфікованої підготовки з питань іноземних мов та етики щодо обслуговування Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Така ініціатива є економічно вигідною для держави, оскільки дозволяє заощадити кошти, що планувалося виділити на забезпечення міліціянтів перекладачами. Олег Михайлович зазначив, що за парти сідати ніколи не пізно, особливо напередодні чеміонату з футболу. «Наша міліція достатньо компетентна в проведенні заходів охорони громадського порядку, проте суттєвою перешкодою у нашій роботі буде мовний бар’єр. Сподіваюся, що в недалекому майбутньому завдяки Острозькій академії нам вдасться також і якісно покращити стандарти українського працівника міліції, внаслідок чого динаміка зростання довіри суспільства до міліції набиратиме позитивних тенденцій», – прокоментував ситуацію пан Олег.

Знаковою подією для Острозької академії стали цінні подарунки від Олега Сала – повне видання церковнослов’янською мовою Нового заповіту 1765 року, передане Міністром внутрішніх справ України Анатолієм Могильовим, яке поповнить академічну колекцію стародруків, шестикнижжя проректора католицького університету Мирослава Мариновича від колегії Рівненської міліції та тритомник Валерія Войтовича «Антологія українського міфу». Ректор академії Ігор Пасічник у свою чергу вручив гостю Острозьку Біблію у перекладі Рафаїла Торконяка та викарбувану НБУ монету із символікою Острозької академії, яка у Берліні отримала перше місце за нумізматичий дизайн