Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти та викладачі гуманітарного факультету обговорили проблеми ідентичності національних меншин

02.02.2010

Зусиллями постійно діючого семінару «Дискурсивні ландшафти сучасності», а також сходознавчого гуртка «Мудрість Сходу», 2 лютого  було організовано чергове спільне засідання на тему: «Європа, культура, віра: проблема ідентичності національних меншин». Присутні заслухали доповідь викладача кафедри релігієзнавства Михайла Якубовича під назвою «Єврабія: міф чи реальність» та взяли участь в обговоренні культурологічних проблем, пов’язаних з міграцією та змінами у соціокультурному середовищі Європи.

Модератором заходу виступив старший викладач кафдери культурології та філософії Дмитро Шевчук; активно підтримав дискусію і Максим Карповець, аспірант Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та викладач Острозької академії. Як показав обмін думками, класичне розуміння європейськості, сформоване на теренах об’єднаної Європи, уже не може стовідсотково забезпечити рівнозначності усіх релігійних та національних меншин, що особливо гостро відчутно на прикладі мусульманських громад. Утім, відверта політизація проблеми культурної ідентичності мігрантів (яка спостерігається й в Україні) також перетворилася на «проблему-в-собі», що слугує бар’єром для вирішення гострих питань суспільної єдності.

Подібні засідання планується проводити й надалі.