Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія отримала статус автономного дослідницького навчального закладу

30.07.2009

29 липня на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалене рішення надати Національному університету «Острозька академія» статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. Також цей статус присвоєно Національному університету «Києво-Могилянська академія», Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого, Львівському національному університету ім. Івана Франка та Київському національному університету ім. Тараса Шевченка.

За матеріалами урядового порталу, урядовими документами передбачено протягом 2011-2012 років підвищити у два рази заробітну плату науково-педагогічним та науковим працівникам цих вузів. Окрім того, науковці та аспіранти матимуть можливість проходити стажування в зарубіжних університетах.
Самоврядні дослідницькі вузи також матимуть право приймати остаточне рішення про присвоєння вчених звань та присудження наукових ступенів з видачею атестатів і дипломів державного зразка. Вони протягом 2011-2012 років матимуть право самостійно встановлювати нормативи співвідношення чисельності студентів у розрахунку на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника, але не менш як п’ять до одного.

Постановами Уряду визначено розвиток матеріально-технічної бази, створення науково-навчальних центрів, забезпечення університетів обладнанням та новітніми засобами навчання.

«Такий успіх нашого університету безумовно свідчить про належну підготовку випускників відповідно до сучасних реалій та високу конкурентоспроможність на ринку праці. Пишаюся тим, що за п’ятнадцять років нам вдалося досягти таких показників, адже у рейтингу Міністерства освіти і науки України Острозька академія займає шосте місце, а за версією рейтингу роботодавців (журнал «Деньги.UA») ми увійшли в десятку провідних університетів», – прокоментував ситуацію ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник