Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Місце для закоханих у стилі концептуального графіті від ректора та студентів академії

27.10.2009

Відтепер закохані студенти матимуть своє місце на території Острозької Академії. Ідея прикрасити стіни паркану у парку біля наукової бібліотеки, яка виникла у ректора академії Ігоря Пасічника, реалізована зусиллями острозьких студентів.

Місце, яке тепер стане символічним для закоханих в академії, має свою передісторію. За словами Ігоря Пасічника, біля старовинних мурів, які оточують парк, колись побудували котельню, через що довелося зруйнувати частину давніх стін. Це було за часів функціонування у теперішніх приміщеннях академії школи-інтернату. Згодом котельню також зруйнували, а частину паркану збудували із силікатної цегли. Ці стіни дещо псують загальний вигляд студентського парку біля наукової бібліотеки і не зовсім вписуються в архітектурний ансамбль Острозької академії. Відтак, студенти, які цікавляться мистецтвом графіті виступили з пропозицією створення на стінах яскравих та естетичних  образів. «Особисто у мене є ідея, що саме можна зобразити на цих стінах. Однак, це має бути студентська ініціатива. Тому рішення концепції зображень тільки за нашими спудеями. Хотілося б, щоб малюнки були естетично привабливими, легкими та світлими для сприйняття», – говорить Ігор Пасічник. Крім цього, біля стін планується висадити польові квіти. Як зазначив Ігор Пасічник, це місце матимуть право відвідувати лише закохані студенти, щоб освідчитися один одному у своїх почуттях.

Процес створення студентського «місця для закоханих» на території парку координують директор культурно-мистецького центру Дар’я Швая та голова Братства спудеїв Анна Тімуш.