Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Перший проректор університету Петро Кралюк відвідав конференцію в Ольштині

25.05.2009

У травні місті Ольштині у центрі Вармінсько-Мазурського воєводства (Польща) відбувся семінар, присвячений проблемам сучасної України. Його організатором виступив Центр наукових досліджень при воєводській управі. Участь у семінарі з українського боку взяли науковці Рівненської області. Це пов’язано з тим, що Вармінсько-Мазурське воєводство є партнером Рівненщини. На території цього воєводства проживає чимало українців. Тут вони мають свої школи, українські програми можна почути по місцевому радіо. Прикметно, що саме виходець з цього воєводства, українець Мирон Сич представляє українську меншину у польському сеймі.

У роботі семінару взяв участь Петро Кралюк, перший проректор Національного університету «Острозька академія», який виступив з доповіддю «Ідентичність населення України». Також Петро Кралюк зустрівся з ректором Вармінсько-Мазурського університету Юзефом Гурнєвичем. Під час цієї зустрічі обговорювалися питання співпраці між Острозькою академією та Варміно-Мазурським університетом в Ольштині.