Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозькій академії передали Вифлеємський вогонь

24.12.2009

Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник став першим серед ректорів вищих навчальних закладів України, якому пластуни передали Вифлеємський вогонь, привезений до Острога із Австрії старшим пластуном, студентом академії Артемом Жуковим.

Студент Національного університету «Острозька академія» Роман Коваль та викладач кафедри фінансів Юлія Хмарук – представники Острозького осередку Пласту Національної скаутської організації України 24 грудня передали ректорові академії Вифлеємський вогонь, що постійно горить на місці народження Ісуса Христа і є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей та світу. Також Ігореві Пасічнику вони вручили подяку за сприяння у проведенні Всеукраїнського щорічного пластового змагу «Орликіада», який цьогоріч проходив в Острозькій академії.

Вифлеємський вогонь приходить до нас завдяки «скаутській естафеті», яку започаткували австрійські скаути. Вони запалюють свої свічки у Вифлеємі і розповсюджують Світло як символ миру, любові, братерства та єдності. До Європи Священний вогонь перевозять скаути, Україною – його поширюють члени Пласту Національної скаутської організації України (пластуни), які передають цей вогонь до церков та інших організацій.

«Для українського, та й зрештою народу усього світу, вогонь досить символічний. Для мене Вифлеємський вогонь є символом нагадування того, що незабаром Різдво Христове – свято духовного очищення, щирої любові, радості та родинного затишку. Вдячний нашим студентам-пластунам, які передали цю Святиню Острозькій академії», – говорить Ігор Пасічник.