Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія навчатиме журналістів

23.01.2009

Національний університет «Острозька академія» проходить ліцензування зі спеціальності «журналістика».

Студенти університету проявляють схильність до написання журналістських матеріалів. Їх роботи публікуються не лише в регіональній пресі. На базі Острозької академії з часу її відродження діяло кілька шкіл журналістики. Крім цього, студенти навчального закладу ініціюють видавництво власної газети. Враховуючи потенціал та зацікавленість молоді у цій галузі, а також зростання ролі інформаційної сфери у житті суспільства, керівництво університету виступило з пропозицією відкрити спеціальність «журналістика» на базі Острозької академії.

З метою надання якісних освітніх послуг у цій галузі знань «журналістика та інформація» напряму підготовки «журналістика» за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» вже створено кафедри історії та теорії сучасної української журналістики і стилістики та практичної журналістики. Керівництво університету очікує на позитивні результати ліцензування спеціальності «журналістика», яке на даний момент проводиться у Міністерстві освіти і науки України та планує здійснити перший набір з вересня 2009 року.