Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Юлія Тимошенко: «Якщо я стану Президентом України, то Острозька академія буде під моїм патронатом»

21.10.2009

Національний університет «Острозька академія» 20 жовтня відвідала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

У рамках свого візиту до Острозької академії Юлія Володимирівна відвідала екскурсію уіверситетом, а також урочисто відкрила виставку сакрального живопису відомого художника Юрія Нікітіна та художника-реставратора Миколи Бендюка, що експонуватиметься у комплексі художньої галереї Острозької академії.

Крім цього, відбулася зустріч Юлії Тимошенко зі студентами та викладачами університету, на якій Прем’єрка розповіла присутнім про сучасну ситуацію, що склалася в українському суспільстві, стратегію зовнішньо-політичних відносин нашої держави тощо. Також студенти мали можливісить задати Юлії Володимирівні питання щодо перспектив розвитку університетів, яким наданий статус самоврядності та про концепцію формування історичної пам’яті українського народу.
«Як Прем’єр-міністр України, я обіцяю зробити свій внесок у відродження Острозької академії. Я хочу бути поряд з вами надійним партнером у вирішенні всіх проблем, якими зараз живе університет. Мені сьогодні приємно було бачити студентів з усієї України, студентів з Канади. Після цього розумієш, де саме потрібно навчатися і формувати себе як особистість  Дуже приємно бачити, що в Острозькій академії панує абсолютна гармонія, не зважаючи на певні протистояння між регіонами», – сказала Юлія Тимошенко.

Також Юлія Володимирівна пообіцяла зініціювати створення якісних художніх фільмів про важливі сторінки нашої історії із залученням всесвітньовідомих режисерів.

«У мене є така мрія, і я хочу з вами нею поділитися: нам потрібно, якщо все буде добре, - а якщо навіть і не буде все добре, то ми знайдемо, як це зробити, – зробити серію висококласних фільмів про історію України, причому із залученням найкращих фахівців зі всього світу - кращих режисерів, акторів, сценаристів», – сказала вона.

Юлія Тимошенко також вручила нагороди Кабінету Міністрів України викладачам та найкращим студентам університету.

У свою чергу ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник зачитав ухвалу про прийняття Юлії Володимирівни у Почесні академіки Острозького академічного братства та вручив мантію. Ректор також нагородив главу уряду найвищою срібною відзнакою Острозької академії – медаллю «Князь Василь-Костянтин Острозький» за значний внесок у розбудову незалежної Української держави, у розвиток національної культури, освіти і духовності.