Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Перша Міжнародна конференція з когнітивної психології відбулася в Острозькій академії

19.02.2009

У Національному університеті «Острозька академія» 19 лютого за сприяння Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки вперше в Україні відбулася Міжнародна наукова конференція «Сучасні дослідження когнітивної психології», у якій взяли участь провідні науковці-психологи.

 Під час пленарного засідання учасників заходу привітав ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник. «Щиро вітаю вас, шановні колеги, з можливістю взяти участь у конференції такого масштабу. Фактично – це перша спроба зібрати науковців з когнітивної психології і побачити, що зроблено в Україні в цій галузі. Думаю, що ця конференція стане щорічною і на базі Острозької академії нам вдасться сформувати потужну вітчизняну школу когнітивної психології», - сказав Ігор Пасічник.

Із доповідями на конференції виступили доктор психологічних наук університету Упсала (Стокгольм), який очолює науково-дослідну лабораторію когнітивної психології в Острозькій академії Ульф Фредрік Джонсон, студентка IV курсу спеціальності «психологія», асистент науково-дослідної лабораторії когнітивної психології НаУОА В. Степанчук, студентка IV курсу спеціальності «психологія», асистент цієї ж лабораторії А. Ковилова, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри загальної та соціальної психології Волинського національного університету імені лесі Українки Лариса Засєкіна та інші.

Після цього конференція продовжила свою роботу у вигляді секційних засідань, на яких обговорювалися актуальні проблеми когнітивної психології, когнітивні стилі в структурі індивідуальних характеристик особистості, роль когнітивних технік у процесі самореалізації особистості тощо.

У рамках конференції також відбулася презентація навчально-терапевтичної програми курсу «Мистецтво театру і драматерапія», розробленої кандидатом психологічних наук, старшим викладачем кафедри психолого-педагогічних дисциплін Національного університету «Острозька академія» Галиною Гандзілевською.
За результатами конференції буде видано збірник, який вміщуватиме доповіді учасників та стане корисним для науковців, що цікавляться проблемами когнітивної психології.