Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії нагородили переможців літературного конкурсу «Витоки»

18.12.2009

У Національному університеті «Острозька академія» 18 грудня відбулося нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Витоки» що набув статусу щорічного і проводиться уже вчетверте Острозькою академією спільно із Всеукраїнською газетою «День» за фінансової підтримки професора Монітобського університету (Канада) Ореста Цапа.

Переможців конкурсу привітав ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, який запропонував їм у честь перемоги доторкнутися до священної книги –оригіналу Острозької Біблії 1581 року, який нещодавно подарували академії родина Віталія та Олени Гайдуків.

Більше ста робіт з різних регіонів України, зокрема з Харкова, Хмельниччини, Тернопільщини, Рівненщини, Луганщини, Автономної Республіки Крим були оцінені за номінаціями: «Поезія», «Твори для дітей», «Літературознавство», «Проза». Цьогоріч конкурс не передбачав уже звичних номінацій «Літературна критика» та «Фентезі».
Премії і грамоти переможцям «Витоків» вручили перший проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк, голова журі конкурсу Євген Шморгун, представник Рівненської «Просвіти» Євгенія Горбунова та відомий письменник, син Всиля Стуса Дмитро Стус. Подарунками від Рівненської організації Національної спілки письменників України переможців нагородила голова Лідія Рибенко.

Першу премію у номінації «Поезія» отримала Євгенія Більченко, другу і третю – Наталія Пасічник та Талла Пруткова відповідно. Заохочувальною премією була нагороджена Тетяна Кучерук. У номінації «Твори для дітей» відзначилися львів’яни Ольга Беркита, Надія Бондарчук та Орест Даниляк. У номінації «Літературознавство» першою премією нагородили відразу двох учасників конкурсу – Світлану Саковець та  Михайла Якубовича. Другу премію у цій номінації отримала Зоряна Годунок. Першість у номінації «Проза» отримали Олена Пашук та Іван Потьомкін, другу премію присвоїли Вікторії Черпак. Заохочувальні премії у цій номінації отримали Надія Віконська, Тарас Онищук та Олена Сердюк.

Роботи переможців конкурсу (перша, друга і третя премії) вже видані окремим збірником «Витоки» у редакційно-видавничому відділі Національного університету «Острозька академія».