Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Учасники канадсько-української програми зустрілися з ректором університету

18.12.2009

Нещодавно в Україну повернулося сорок учасників канадсько-української обмінної програми «Канада. Світ. Молодь», яка вже неодноразово проводиться у Національному університеті «Острозька академія» за сприяння Канадського міжнародного агентства розвитку.

У кожній із програм беруть участь учасники на чолі з керівником як з української, так і з канадської сторони. Студенти-учасники працювали із канадськими партнерами і протягом трьох місяців проживали у Канаді в гостьових сім’ях. Решта три місяці пройдуть в Україні, де учасники житимуть в українських родинах.
Українські та канадські молоді люди будуть працювати волонтерами у неприбуткових організаціях – в державних установах, у міських радах, засобах масової інформації, дитячих садочках, реабілітаційних центрах, дитячих притулках, лікарнях тощо. Крім того, кожного тижня у рамках програми відбуватимуться освітні дні, де учасники будуть готувати презентації про культуру, традиції, державний устрій своїх держав.

За словами керівника обмінної програми, провідного фахівця відділу міжнародного співробітництва Ксенії Савви, програма є унікальною як для українців, так і для канадців, адже дає можливість дізнатися не тільки про культуру інших країн, а й краще вивчити культуру своєї Батьківщини. Також програми дають можливість здобути досвід роботи в неурядових організаціях, які існують за кордоном і адаптувати набуті знання в Україні.

Цьогоріч частина учасників обмінної програми «Канада. Світ. Молодь» проживатиме у місті Нетішині і працюватиме волонтерами у сфері охорони здоров’я, інша частина – буде проживати у місті Острозі і займатиметься волонтерською діяльністю у сфері охорони навколишнього середовища.

«Участь студентів у таких програмах формує у них цілеспрямованість, вони вчаться працювати у колективі, стають комунікабельнішими. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене серед студентів Острозької академії, які брали участь у програмах. Крім того, вони допомагають студентам у кар’єрному зростанні, також вчать ефективно використовувати свій час, справлятися із конфліктними ситуаціями, вміло розпоряджатися своїми знаннями, а також вдосконалити володіння англійською мовою», – розповідає керівник відділу міжнародного співробітництва Національного університету «Острозька академія» Едуард Балашов.