Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – за якісне українське кіно

18.09.2009

У науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» упродовж тижня діяла виставка книг та періодичних видань, присвячена Дню українського кіно, який відзначають 13 вересня.

Бібліотека зазвичай передплачує журнали «Кіно. Театр» та «Искуство кино». Організатор виставки Галина Грищук підібрала найкращі книги, присвячені кіно, зокрема «Українське кіно: ідентифікація у часі», Л. Госейко «Історія українського кінематографу», С. Фрейлик «Теория кино», А. Вайда «Кіно і решта світу» та ін.

За словами Галини Грищук, виставка стала корисною для студентів, які захоплюються кіномистецтвом, а також зацікавила молодих людей українською кінематографією та перспективами її розвитку.

«Вітчизняних фільмів, що здатні виховати підростаюче покоління, не так уже й багато, якщо не брати до уваги деякі історичні кінострічки. Від нашого кіно слід чекати більшого, а перспективи розвитку у нього чималі», – розповідає Галина Грищук.