Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Переможці конкурсу «Я – журналіст!» в Острозькій академії

17.06.2009

17 червня Національний університет «Острозька академія» відвідали переможці конкурсу «Я журналіст!».

Нагадаємо, що конкурс проводився з ініціативи головного редактора ВД «ОГО» Віталія Голубєва за підтримки обласного управління освіти та науки й Національного університету «Острозька академія».

«Я придумав цей конкурс у січні, в один із новорічних вихідних. Просто пригадав себе у старших класах – як брав участь у олімпіадах юних філологів (і двічі поспіль здобував перше місце в Україні), як робив перші кроки в журналістиці – і якою важливою була тоді для мене підтримка дорослих, розуміння важливості того, чим займаєшся, чому прагнеш присвятити своє майбутнє професійне життя. Вирішив: таких старшокласників треба підтримати, а оскільки сьогодні для цього в нас є відповідні можливості – гріх їх не використати! Ми вже маємо гарний досвід роботи зі студентами – в рамках Школи універсального журналіста. За кілька років її проведення вдалося сформувати навколо нас певне коло обдарованої молоді, людей, здобуткам яких я горджуся. То чого ж не долучити до цього кола трішки молодших за віком обдарованих хлопців та дівчат?… Адже вони – це завтрашній день Рівненщини та України», – пригадує автор ідеї конкурсу «Я – журналіст!», головний редактор ВД «ОГО» Віталій Голубєв.

Проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк, який брав участь у роботі журі конкурсу, зауважує: загальний рівень робіт учасників – досить високий. «Доводилось зустрічати роботи, які вже сьогодні можна публікувати на сторінках газет. Молоді люди іноді доволі нестандартно дивляться на події, які відбуваються в нашому житті, і вміють їх цікаво подати. Сподіваюсь, що цей конкурс – лише початок, і він зможе відкрити чимало нових талантів», – каже Петро Кралюк.

У рамках візиту переможців конкурсу до Острозької академії відбулася зустріч з ректором НаУОА Ігорем Пасічником та проректором з навчально-виховної та наукової роботи Петром Кралюком, які розповіли юним акулам пера про історію та сучасне життя навчального закладу. Також для гостей університету була проведена екскурсія Острозькою академією.
За словами Віталія Голубєва, усім переможцям конкурсу нададуть рекомендації для вступу до ВНЗ за фахом «журналістика».

«Головна відзнака – те, що тепер переможці перебуватимуть у нашому постійному полі зору, як це відбувається з випускниками Школи універсального журналіста минулих років: ми постійно запрошуємо їх на різні цікаві події, на телепередачі, співпрацюємо з ними в різних галузях діяльності. (Те, що значна їх частина стала нашими штатними чи позаштатними кореспондентами – це взагалі, як мовиться, само собою зрозуміло). Отже, ми не збираємось залишати наших переможців, так би мовити, наодинці зі своїм нинішнім успіхом. Для нас важливо формувати таким чином навколо себе коло обдарованої молоді, інтелектуальної еліти Рівненщини, і цими днями ми раді вітати в цьому колі яскраве, талановите поповнення!», – стверджує Віталій Голубєв.