Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острог та Острозька академія очима Олександра Харвата

17.09.2009

У Національному університеті «Острозька академія» 16 вересня відбулася презентація  фотоальбому «Острог. На межі тисячоліть». Презентував фотоколекцію сам автор, відомий фотохудожник, член Національної спілки фотохудожників України, керівник Рівненської фотостудії «Простір фото» Олександр Харват.

Альбом вміщує колекцію світлин, присвячених культурним пам’яткам міста Острога й Острожчини і є їх відображенням  на фоні сучасного світу. Особливість колекції – це  наявність на одній сторінці створених раніше зображень культурних пам’яток та визначних місць і світлин  сьогодення. Це додає альбому, на думку Олександра Харвата, більшої цінності та колориту.

Під час презентації фотохудожник розповів присутнім про світ фотомистецтва та його важливість у формуванні історичної пам’яті українського народу. Також студенти мали можливість задати Олександру Харвату різноманітні цікаві запитання.

Наприкінці зустрічі, автор подарував один примірник фотоальбому «Острог. На межі тисячоліть» Національному університету «Острозька академія», який займе особливе місце у художній колекції навчального закладу.