Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Почала роботу секція арабістики при кафедрі релігієзнавства

14.10.2009

14 жовтня відбулося установче засідання сходознавчого гуртка «Мудрість Сходу», організованого викладачем кафедри релігієзнавства Михайлом Якубовичем. На заході були присутні студенти різних спеціальностей, зацікавлені у глибшому вивченні арабістики.

На першому зібранні було розглянуто проект роботи студентського-викладацького наукового осередку, а також майбутній формат діяльності. Планується, зокрема, вивчення арабської мови, знайомство з ісламознавчими дослідженнями, обговорення актуальних проблем міжкультурного та міжрелігійного діалогу, проведення зустрічей із представниками релігійних громад, організація екскурсійних турів. Методичним забезпеченням діяльності гуртка слугуватиме широка джерельна база, отримана кафедрою релігієзнавства завдяки зв’язкам із університетами та науковими інституціями на теренах Близького Сходу. Досвід роботи гуртка планується використати і при розробці нових сертифікатних програм гуманітарного факультету.

Нагадаємо, що при кафедрі релігієзнавства уже діє сертифікатна програма із вивчення давньоєврейської та арамейської мов під керівництвом викладача кафедри Дмитра Цоліна.

«У багатьох студентів є певний рівень зацікавлення Сходом, – говорить Михайло Якубович. – Думаю, що цей потенціал можна використати. У сучасній науці арабістика вважається досить перспективною галуззю, а тому, вважаю, навіть діяльність у формі гуртків матиме успіх. Сподіваюсь, що це лише початок великої та плідної роботи, яка буде цікава студентам усіх спеціальностей, адже сходознавство – це не лише культурні чи релігієзнавчі студії, це ще й економіка, політологія, словом, усе, що актуально для сучасності».