Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Пластуни отримали Вифлеємський вогонь

13.12.2009

12 грудня пластуни отримали Вифлеємський вогонь у Сербській православній церкві Відня. У церемонії передачі взяли участь скаути з більш ніж 24 країн Європи, а також зі Сполучених штатів Америки.  Після церемонії відбувся обмін подарунками між скаутами. Зокрема, Герберт Ґрюнвальд, що є виховником гуртка, який першим долучився до передачі Вогню в 1986 році, подарував пластунам спеціальну лампадку для можливості транспортувати Вогонь протягом довшого часу. Ввечері цього дня в хостелі, де проживали українські пластуни, відбулися Андріївські вечорниці. На них, окрім українців з Відня, завітало також кілька австрійських скаутів. Вечорниці пройшли в дуже дружній і веселій атмосфері з обов'язковим атрибутом - Андріями, іграми, піснями та кусанням калити.  Відтак у неділю, 13 грудня о 10.00 вранці відбулася служба Божа в українській греко-католицькій церкві Св. Варвари. На службі пластуни передали Вогонь українській громаді міста Відня.  Після служби відбулася неофіційна зустріч з представником українського посольства в Австрії др-ом Василем Кириличем.  

Від імені проводу Пласту українська делегація висловлює щиру подяку за допомогу в організації та перебуванні у Відні пластунам Соломії Гусак, Насті Жак, Романові Ткаченку, Таї Бекер та Тарасові і Тирсі Ребет. Нагадаємо, що перебрання естафети поширення Вифлеємського вогню миру Пластом стало вже традиційним починаючи з 1998 року, коли з ініціативи пластунів відбулася передача вогню на україно-полському кордоні. Згодом акція набувала усе більших масштабів, і нині є акцією крайового рівня: пластуни поширюють Вогонь по громадах своїх міст від Закарпаття до Луганщини.