Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острога відзначили 97-річчя від дня заснування Пласту

13.04.2009

12 квітня з ініціативи студентів-пластунів Національного університету «Острозька академія» відбулося святкування 97-річчя від дня заснування Пласту – національної скаутської організації України, яка займається вихованням української молоді на скаутських принципах, запропонованих у 1905 році англійським генералом Бейденом Пауелом. Після Другої світової війни осередки Пласту припинили своє існування на українських землях, однак розгорнули широку діяльність у діаспорі. З 1989 року почалось відродження організації в Україні і на сьогодні близько 10 000 українських громадян є активними членами Пласту.

До міста Острога приїхали понад 50 пластунів з Рівненської області, зокрема із сіл Гільча, Здовбиця та з міста Рівного. Представники Пласту відвідали службу Божу у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія». Згодом на головній площі міста відбулося офіційне відкриття  відзначення 97-річчя від дня заснування Пласту за участі представників мерії. Учасників заходу привітав начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Острозької міської ради Олександр Юрчук. Після цього юнаки та дівчата взяли участь в інтелектуально-розважальному квесті, який дав їм можливість поспілкуватися між собою, ознайомитися з історичними пам’ятками міста Острога та потужним культурно-освітнім осередком не тільки західного регіону, а й усієї України – Національним університетом «Острозька академія».

Артем Жуков, старший пластун-скоб,  студент спеціальності «історія» Національного університету «Острозька академія», організатор заходу
Річницю створення Пласту святкують по всій Україні. Наприклад у Львові такий захід проводиться у набагато ширших масштабах. Там близько 800 представників Пласту збираються на Личаківському кладовищі, задля вшанування пам’яті Олександра Тисовського – засновника пластової організації. Ми звісно виходили зі своїх можливостей і я дуже радий, що нам вдалося успішно провести святкування. Для нас, пластунів –  це велике свято – день коли зародилась нова ідея, яка за одне століття виховала численні покоління свідомих громадян своєї країни.

Роман Коваль, старший пластун-скоб, студент спеціальності «політологія» Національного університету «Острозька академія», організатор заходу
Дуже приємно, що у такий нечисленний пластовий осередок приїхала така велика кількість учасників. Незважаючи на погодні умови, сподіваюся, що учасникам сподобався квест, який і був родзинкою святкування, і вважаю, що свято їм на довго запам’ятається.