Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Леонід Кравчук – почесний гість Острозької академії

10.02.2009

Національний університет «Острозька академія» 10 лютого відвідав Президент України 1991-1994 рр. , Почесний академік Острозького академічного братства Леонід Кравчук.

10 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулося засідання МГО «Рівненське земляцтво» за участі Першого Президента України Леоніда Кравчука.

Після цього Леонід Макарович зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом університету. «Я хочу привітати усіх, хто зібрався в цій залі, у стінах світоча нашої духовності, науки і культури. Мені надзвичайно приємно бути в Острозькій академії і відчути подих історії поряд із сьогоденням. Я щасливий, що можу доторкнутися до цієї святині. Вражений мудрістю та величністю поколінь і сучасників. Якщо народ має таку перлину, він нездоланний духовно», – сказав Леонід Кравчук. Під час зустрічі студенти мали можливість задати Першому Президентові України питання, що  стосувалися, як історії нашої держави, так і сучасної суспільно-політичної ситуації. Як зазначив Леонід Кравчук, майбутнє України залежить від кожного з нас, перш за все, від українського молодого покоління.
За заслуги у творенні української незалежної держави, відродженні духовних надбань українського народу, розбудову національної освіти і науки, за вагомий внесок у відродження Національного університету «Острозька академія» ректор Острозької академії Ігор Пасічник нагородив Леоніда Кравчука найвищою відзнакою Національного університету «Острозька академія» – срібною медаллю «Князь Василь-Костянтин Острозький»

«Я причетний до відродження цього унікального навчального закладу – перлини освіти, науки і культури. Василя-Костянтина Острозького я вважаю одним із найвидатніших постатей української історії. Носити медаль імені цього князя, видатного мецената та громадсько-політичного діяча для мене надзвичайно велика честь», – зазначив Леонід Кравчук.