Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія розкриває таланти дітей

09.07.2009

Учасники Центру дитини при Острозькій академії презентували своє бачення відомого мюзиклу «Cats» Е. Ллойда Уеббера за мотивами збірника дитячих віршів Т. С. Еліота, прем’єра якого відбулася на сцені Нового лондонського театру у 1981 році.

Центр дитини при Острозькій академії функціонує вже більше десяти років. Ініціатива створення такого осередку належала ректору Острозької академії Ігорю Пасічнику, а керівником Центру стала викладач кафедри психолого-педагогічних дисциплін, кандидат психологічних наук Галина Гандзілевська.

У Центрі дитини мають можливість займатися на лише діти з Острога, а й з області. Залучає до своїх занять цей своєрідний дитячий осередок і гостей з-за кордону. Навчалися у Центрі також вихованці Острозької школи для дітей з вадами слуху. Загалом зі стін Центру дитини вийшло уже два покоління його випускників.
Відвідуючи Центр дитини, діти мають можливітсь творчо розвиватися, долучатися до високого мистецтва, реалізовувати себе у сфері музики, театру, хореографії, образотворчого мистецтва.

 Власна інтерпретація дітьми мюзиклу «Cats» поєднала у собі всі види мистецтва, які допомагають осягати їм викладачі закладу. З учасниками вистави працювали Галина Гандзілевська та випускниця Острозької академії, керівник танцювального колективу «Шейк» Марія Цип’ящук. Діти продемонстрували і прекрасні акторські здібності, і танцювальну майстерність. Вистава була виконана на надзвичайно високому рівні, досягти якого діти змогли всього за кілька репетицій. А найголовніше, що вона вкотре обєднала і, тих, хто зараз виховується Цетром дитини, і тих, хто уже вийшов з його стін. Адже прилучення до високого мистецтва відбувається раз і назавжди.