Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Історик з Любліна розповів про маловідомі сторінки польсько-українських взаємин ХХ ст.

12.02.2009

9 лютого 2009 року гостем Національного університету «Острозька академія» був д-р Григорій Купріянович – історик, науковий працівник Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Польща), голова Українського товариства в Любліні, в 2004-2006 рр. канцлер Європейського колегіуму польських і українських університетів.

Під час зустрічі зі студентами університету Григорій Купріянович провів лекцію на тему: «Акція руйнування православних церков на Холмщині та Південному Підляшші в 1938 році», під час якої йшлося про одну з найтрагічніших сторінок в історії польсько-українських взаємин у ХХ ст., що є маловідомою в сучасній Україні. Крім того, на зустрічі було представлено книгу Григорія Купріяновича та інтернет-сайт www.kholm1938.net, присвячені цим подіям.  

Наприкінці дискусії студенти мали змогу поспілкуватися з гостем та дізнатися про сучасне громадське і церковне життя православних українців в Польщі.